top of page

Herman Peerdeman, ritmegitaar.

Herman is samen met Co Bruijns de initiatiefnemer van de band en is met Co de enige die vanaf het allereerste moment deel uitgemaakt heeft van The Mordants. Na The Mordants werd Herman door zijn broer Antoon ingelijfd bij de band "Komma En". waarin ook Jacco Ooms, Joost Timmermans en Jan Schutte speelden. Dat heeft ongeveer een jaar geduurd; door dienstplicht en andere beslommeringen viel de band uit elkaar. Daarna alleen in huiselijke kring gespeeld om het niet te verleren. 

Herman Peerdeman Slaggitaar.jpg
Co Bruijns, drums.jpg

Co Bruijns, slagwerker.

Co is samen met Herman Peerdeman de initiatiefnemer van de formatie The Mordants. Ook was Co de man die de band na ruim dertig jaar weer bijeen bracht.Van 1974 tot 1996 heeft Co gedrumd bij het welbekende duo The Butterfly's. Organisten waar Co mee heeft gewerkt: o.a. Arie Haakman, Bram Faas en Jerry Molenaar. Met The Butterfly's heeft Co zijn medewerking verleend aan de LP's "Kruiwagen naar de top" en "Gewest op z'n best". In 1975 pakte Co, op aanraden van zijn collega Piet Broedersz, de drumstokken weer ter hand. Na een gedegen 'oefenperiode' leek de tijd rijp om het 'duowerk' in te gaan. Arie Haakman was er op dat moment ook 'klaar' voor en samen richtten zij het duo "The Butterfly's" op. Het duo werd een succes en de boekingen stroomden binnen. In die tijd was het heel gewoon dat eerst werd geïnformeerd of het duo vrij was en daar werd dan het feest op afgesproken. Hoogtepunten waren o.a. het opnemen van het "Blokkerse Volkslied" en de nummers "Meisje van de discotheek" (LP Een kruiwagen naar de top) en "Little little lady" (Gewest op z'n best). Het nummer Joke van Wim van Schoorl (een kruiwagen naar de top) werd door The Butterfly's begeleid. De LP's waren o.a. een groot succes op de piratenzenders die in die tijd de ether bestormden.

Na Arie kwam Bram Faas als organist/accordeonist en trompettist bij "The Butterfly's" spelen. Bram presteerde het om met zijn ene hand het orgel te beroeren, met zijn andere de trompet wist te bespelen en met zijn voet te bassen; een ware grootmeester en zijn muziekspel swingde de pan uit. Wegens drukke werkzaamheden kon Bram de muziek niet meer combineren met zijn werk. Co moest op zoek naar een andere toetsenist. De laatste 'maat' waar Co mee speelde was Jerry Molenaar. Jerry was een gedegen muzikant, jong en enthousiast, maar bij Co was de 'put' er uit en in 1996 besloot Co met het duowerk te stoppen. Jerry kreeg een aanbieding om in "Atlana" te gaan spelen en duo "The Butterfly's" hield op te bestaan. Co bezwoer dat hij nooit meer zou spelen maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en hij zocht contact met zijn vroegere maten van "The Mordants".

 

 

 

Fried Holtkamp, basgitaar.jpg

Fried Holtkamp, basgitarist

Fried begon op zijn 15e (in 1964 ) basgitaar te spelen in de Rumbees, de band van Jan en Kees Dekker.

Ook Wally Ooms en Hans Lieshout maakten deel uit van de groep.

Ton Broers was ook altijd van de partij als technische man en manager. Ook Rene Schneider was een actieve manager. Ton's broer Flip was chauffeur want hij had als enige een rijbewijs! 

In die tijd waren er verschillende bandjes in Hoorn o.a. ook de Mordants, de Crushers (met Gerard en Sjaak Breed, Peter Lindeboom, Gerard Berkeveld en Fred Moeyes), de Snakes (Gerry Voortman, Kees van Zelst, Kick Zandbergen), de Blue Devils (o.a. Sjaak Breed, Kees Verbeek)   In 1968 is Fried gestopt met de band en heeft na allerlei omzwervingen in 1994 samen met Gerard Breed de band Flexsibel opgericht. Deze band heeft ongeveer 15 jaar bestaan in diverse bezettingen. Op drums was daar Salvador Breed, Ares Hoogkarspel Sjak van den Broek en later John Benrath. Op gitaar Gerard Breed, Jan Boers, Rollo Walian en als laatste Rob van Enkhuizen.  Op K-boards eerst Cor Koeman en later Patrick Wage. Annette Eg en Ron Bakker deden de  vocalen later opgevolgd door Patrick Wage  en Yvonne Schouten. Op bas van het begin tot het eind Fried Holtkamp.  Nadat Flexsibel gestopt was heeft Fried  een aantal jaren niet gespeeld. Maar in April 2015 is hij, op uitnodiging van de band, met veel plezier begonnen bij de Mordants als  bassist. 

Ed Goedhart Zang en Keys.jpg

Ed Goedhart, toetsenist, accordeon.

Ed, de man met de gouden handjes, heeft jarenlang deel uitgemaakt van trio Goedhart en

is met zijn accordeon de stuwende kracht achter "Stuurloos".

Ed maakt sinds 2003 deel uit van The Mordants. Hij bespeelt het keyboard en de accordeon.

Ook neemt hij regelmatig de microfoon ter hand en zingt dan de sterren van de hemel. Als klein kind kreeg Ed een mondharmonica en volgens zijn ouders leek hij wel muzikaal. Dus kreeg Ed op zijn 5e jaar voor St. Nicolaas een speelgoedaccordeon.Tot grote verbazing van zijn ouders speelde hij na een paar dagen al een liedje op dat ding.Op zijn 7e ging Ed, samen met zijn broer Jan, op accordeonles bij Wassenaar in Hoorn.De leraar Henk ten Boekel was niet bepaald makkelijk, maar wel heel goed. Iedere dag moest er minimaal een half uur tot 1 uur gestudeerd worden; ook in het weekend. Dit werd gecontroleerd aan de hand van een rapport dat door de ouder ingevuld moest worden, zo kwam je er niet onderuit om 1 dag niet te studeren. In totaal hebben de gebroeders Goedhart dit 8 jaar volgehouden. Naast dat studeren speelde Ed, met veel plezier, vanaf zijn 7e jaar in de Eerste Hoornse Accordeon Vereniging. Na 40 jaar besloot Ed die vereniging vaarwel te zeggen; het wa s niet meer te combineren met zijn werk en andere 'muziekbelangen' bij Stuurloos en The Mordants. Met broer Jan en broer Richard (drums) werd trio Goedhart gevormd. Toch, twee accordeons was wat eentonig. Ed besloot daarom een synthesizer te kopen. Dat was wel weer even oefenen, maar ach, dat was Ed wel gewend. Ed heeft al met al 23 jaar met zijn broers met trio Goedhart op feestjes en partijen gespeeld. Tijd voor iets anders: “Stuurloos” .  Het begin was zwaar; iedereen was alleen maar gewend om de melodie te zingen, en de groep was ook nog niet zo groot. De CD van Kaap Hoorn, die gebruikt werd om mee te zingen, werd aan de kant gegooid en o.l.v. Ed werd een nieuwe start gemaakt. Henk Feld heeft de leiding van het koor, maar liet Ed vrij in het verzinnen van meerdere stemmen. Ondertussen is iedereen de manier gewend om op deze, geheel eigen manier, muziek te maken; dat maakt Stuurloos heel uniek. Stuurloos hanteert een heel afwisselend repertoire: Frans, Duits, Engels, Russisch, Spaans en de optredens hebben altijd succes. The Mordants. Ed had al vele jaren een goed contact met twee leden van the Mordants en steeds kwam de band ook ter sprake. Omdat Ed ook wel weer iets in de muziek wilde gaan doen en er bij The Mordants een vacature was, is Ed in de oefenruimte gaan kijken; keyboard mee en spelen maar. Hij had precies 10 weken de tijd om in te spelen maar kreeg zijn partij onder de knie en debuteerde mee op het eerste optreden van The Mordants in de nieuwe formatie. Inmiddels heeft Ed zijn plek binnen de band gevonden en samen zijn ze behoorlijk gegroeid in uitstraling en kwaliteit. "Ondertussen is het ook een deel van m’n leven geworden", zegt Ed."Een gezellig deel, want dat staat bij The Mordants hoog in het vaandel: gezelligheid en lekker muziek maken, dat ons allemaal ligt"

Thea Ooms, zang.jpg

Thea Ooms, zang.

Thea begon haar loopbaan als zangeres bij muziekschool Animo in Nibbixwoud. Daar speelde ze blokfluit en mandoline. Als er musicals werden opgevoerd kreeg Thea altijd een zangrol toebedeeld. Samen met haar moeder zong Thea in de operettevereniging Zanglust te Hauwert. Thea zingt ook regelmatig met bewoners op het werk en bij familiefeestjes. Bij haar debuut (maart 2004) als zangeres bij The Mordants ontpopte zij zich als een echt bühnebeest. Thea vormt sinds 2010 ook een duo met de sologitarist van de band, Dick Koster.

Dirk Koster, Zang en Sologitaar.jpg

Dick Koster, sologitaar en zang

Dirk (Dick) Koster. Sologitaar en zang. Vanaf 1964 sologitarist van de Sheerlines met een onderbreking (1968: Conception) van een ruim jaar.De Sheerlines stopten in 1974. Vanaf 1987 af en toe nog optredend in de oerbezetting tot oktober 2007. In 1974/75 bassist in Jazzyday met Henk Groeneveld (piano) en Hans Vos (drums).Van begin jaren’90 tot 2003 in Get Lost met Evert Sijm, Nico Veeken en Rob Noordeloos. Vanaf 2007 Oneman’s band Dirk Koster. Bij The Mordants bespeelt Dick de sologitaar en neemt hij een deel van de zang voor zijn rekening.

bottom of page